En selfie på Enya Schelin i hennes badrum.
Enya Schelin. Foto: Privat
Jönköping

Enya lugnar oroliga patienter med Bach

Att sommarjobba i receptionen på länssjukhuset Ryhov kan ibland vara stressigt. Men för att inte oroa besökarna i onödan gäller det att ha ett vänligt bemötande. Och kanske ett stycke vacker musik?

– De har tillräckligt mycket att tänka på som det är. Jag försöker vara så lugn och trevlig som jag kan. Om de undrar någonting så försöker jag svara eller ta reda på det de undrar, säger Enya Schelin som sitter i receptionen på ortopeden vid Länssjukhuset Ryhov i Jönköping nu i sommar.

Ett musikstycke som kan skänka lite extra lugn i sjukhusets väntrum är Johann Sebastian Bachs Jesus bleibet meine Freude. Ett stycke som Enya har spelat på piano.

– Nu är det inte så svårt, men i början var det lite småknepigt att få ihop. Man har fått lite mer förståelse för hur mycket känsla man faktiskt kan få in i ett stycke, beroende på hur man själv känner, säger Enya Schelin till programledare Pernilla Eskilsdotter.

Vi hör Angela Hewitt spela ett pianoarrangemang av Jesus bleibet meine Freude ur Johann Sebastian Bachs Kantat nr 147.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".