Jönköping.

Fotbollsglädje som det ska vara

1:19 min

Rekordmånga lag har samlats i Jönköping för att spela fotboll i helgen. Idag drog nämligen turneringen Hagadagarna igång.

Det är den största pojk- och flickfotbollsturneringen i Jönköping. Under två dagar spelar lag från olika platser i länet tre matcher var.

I år är 167 lag anmälda och 59 av dem är flicklag.

— Det är knökfullt här. Vi får inte plats med fler lag som det ser ut nu och det beror på att fotbollsplanerna inte räcker till, säger Mattias Andersson som är en av arrangörerna.

För femte året i rad slås det rekord i antal medverkande lag och intresset för turneringen är stort. Redan nu har flera lag lämnat in intresseanmälan för Hagadagarna 2017.

— Det känns fantastiskt roligt. Det är ju en folkfest, det här är ju fotbollsglädje som det ska vara, säger Mattias Andersson.

En av de som precis klivit av planen är Linnea som spelar i Haga.

— Vi vann med 1-0.

— Ni ska spela snart igen, tror du att ni kommer vinna?

— Jag hoppas det, säger Linnea.

Och enligt Mattias Andersson lyckas man med evenemanget på grund av de engagerade ledarna och föräldrar som hjälper till.

— Det är många som hjälper till att få det här så lyckat som det är. Det känns som ett bra koncept som vi har nu så det här känns lyckat och det ska vi försöka fortsätta med, säger han.