Felix Rosenqvist
Foto: Daimler / Mercedes-AMG DTM.
Motor

DTM-poäng direkt för Felix Rosenqvist

Det blev poäng direkt för racingföraren Felix Rosenqvist från Värnamo när han i helgen debuterade i tyska standardbilsmästerskapet DTM.

Tävlingen i DTM kördes i Moskva. Första heatet slutade Felix Rosenqvist på en fin tionde plats.

– Det känns helt otroligt att ha tagit poäng i mitt första lopp i DTM, säger Felix Rosenqvist. Det är mer än jag hade förväntat mig, och ett kvitto på att förberedelserna inför helgen har varit de rätta. Det var ett extremt tufft race i väldigt svåra förhållanden som var helt nya för mig, och det var en stor utmaning bara att hålla bilen på banan. På något sätt gick det i alla fall vägen, och jag är väldigt nöjd med resultatet - både för min egen del och för hela teamets räkning.

Däremot gick det gick lite tyngre i andra, då han slutade 21:a - bland annat eftersom hans stall "straffades" med extra-vikter på grund av lördagens framgångar.

– Det andra racet var tungt, bokstavligt talat, avslutar Rosenqvist. Extravikten ökade på däckslitaget ganska rejält, och dessutom blev jag avtryckt i början av loppet och tappade många placeringar. För min del var det dock prioriterat att först och främst lära mig så mycket som möjligt den här helgen, och det har jag verkligen gjort. Vi har kört ett race i hällregn, ett i torrt, och jag har fullföljt båda två och samlat mycket värdefull erfarenhet. Nivån i DTM är verkligen fruktansvärt hög, och man utvecklas mycket som förare bara under en enda helg i den här miljön. På det stora hela är jag definitivt nöjd med min insats.

Det återstår nu tre deltävlingar i DTM-mästerskapet, men det är inte klart än om Rosenqvist får köra vidare - han gick ju in som inhoppare när en ordinare förare gick upp i formel1.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".