Skandalmatchen

Åklagaren: 17-åringen hade spelat för vinst

0:58 min

Den person som misstänks för brott efter den avbrutna fotbollsmatchen i Jönköping har nu förklarat sitt agerande.

17-åringen, från Södertälje, har i förhör berättat att han spelat på ett visst resultat och att han sedan agerat i besvikelse när resultatet inte gick hans väg.

Det bekräftar nu polisen och åklagaren i ett pressmeddelande.

I den 88:e matchminuten, i den allsvenska matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund, rusade 17-åringen in på planen och attackerade Östersunds målvakt Aly Keita. I samband med att han greps berättade han även att han placerat ut något farligt föremål på läkaten. Han misstänks därför, förutom för misshandel, även för falskt larm.

– Det har inte framkommit några uppgifter under förundersökningen som talar för något annat motiv till 17-åringens agerande. Det finns inga andra misstänkta personer i ärendet. Förundersökningen beräknas kunna slutföras inom 2-3 veckor, säger Pernilla Törsleff, vice chefsåklagare på Åklagarkammaren i Jönköping.

Resultatet har inte blivit det han önskade

– Jag har ingen anledning att betvivla de uppgifter han lämnat. Men jag vill inte säga något om hur mycket pengar han satsat, säger 17-åringens advokat Uno Karlsson till TT.

– Han hade förlorat pengar och tänkte väl inte särskilt rationellt, fortsätter Uno Karlsson.

Olof Lundh: Låter inte rimligt

I samband med att han greps på Stadsparksvallen agerade två spelare i Östersund på ett sådant sätt att en anonym polisanmälan gjorts mot dem. Den anmälan har dock lagts ner eftersom det "inte finns anledning att anta att brott är begånget".