Tabeller allsvenskan vid 1-1 kontra 0-3.
1 av 2
Foto: Grafik: David Westh/Sveriges Radio
Huligan i Jönköping.
2 av 2
Foto: Mikael Fritzon/TT
Fotboll

J-Södra förlorar: Ska ses som deras supporter

Erlend Stavehaug, Disciplinnämnden: Man har ansvar för sina supportrar
2:45 min

Matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund avbröts efter ett överfall på bortalagets målvakt. Nu har Disciplinnämnden kommit med sin dom.

Trots att Riksombudet tidigare yrkat på att 1-1, från den avbrutna allsvenska matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund, ska stå sig har Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd bestämt att ge segern till Östersund.

Östersund tillskrivs segern med 3-0.

Enligt beslutet har en majoritet av nämndens ledamöter ansett att åskådaren som angrep Östersunds målvakt är att betrakta som en J-Södrasupporter, och att J-Södra med det är ansvariga för det inträffade eftersom han kommit från en del av arenan som hemmalaget haft ansvaret för.

En majoritet av ledamöterna har även synpunkter på saker kring J-Södras arrangemang, bland annat för att det saknats ordningsvakter och publikvärdar framför båda sektionerna, vilket de anser vara  anmärkningsvärt. De noterar även att J-Södra vid två andra tidigare tillfällen under säsongen blivit fällda för brister i sitt arrangemangsansvar.

Två av de åtta ledamöterna var dock av annan åsikt och tyckte att resultatet 1-1 skulle stå. Domen kan överklagas till fotbollförbundets besvärsnämnd senast 8 september.

– Detta var inte alls vad vi förväntat oss, vi var ganska säkra på att man skulle fastställa slutresultatet till 1-1. Vi har till 8 september på oss att överklaga och det kommer vi med största sannolikhet att göra, säger Kjell Lundgren som är klubbchef i J-Södra. Han säger att det är anmärkningsvärt att man anser pojken var supporter till Jönköpings Södra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".