Eksjö

Jubilerande Carola är fortfarande hungrig

8:13 min

Hon är en av de största stjärnorna som Sverige har. Nu talar Carola Häggkvist bland annat ut om sitt uppmärksammade sommarprat.

Sedan genombrottet med "Främling" i Melodifestivalen 1983 har Carola Häggkvist blivit en riktig stjärna i Sverige - ofta ifrågasatt och ibland förlöjligad. Men Carola Häggkvist, som fyller 50 om några veckor, står stadigt kvar på scenen.

– Jag känner mig som 26 och rockar på som vanligt. Det finns ingen ålder,  varken hos mig eller hos lyssnarna. Det är ingen kris, jag är bara tacksam för att jag har överlevt, att det varit så intressant och kul och att man är hungrig fortfarande.

Nyligen sommarpratade hon i P1, ett program som fick mycket uppmärksamhet - bland annat för att hon var oväntat personlig. Även hennes berättelse om hennes engagemang för flyktingarna skapade rubriker, bland annat kastades hon i fängelse i Grekland.

– Jag fick en fantastiskt bra respons. Jag har haft många fördomar mot mig som en kristen person, men det är okej. Jag hade kunnat göra ett mycket skarpare program men det ville jag inte.

Nu är hon ute på sin sommarturné, och sista stopp är Eksjö där hon står på scen under stadsfesten.

– Vilken dag, grattis... Det är lite melankoliskt, dels är sommaren snart slut, dels är det sista spelningen innan jag fyller jämt.... Det är en speciell kväll, säger Carola i P4 Jönköping.

Samtidigt släpper hon ny musik: "Make a change" är skriven av hennes son Amadeus.

– En låt som Amadeus satt och plinkade på när jag kom hem, han frågade vad jag tyckte om texten. Jag blev glad, han ställer oss den frågan: Vill vi göra skillnad..?