Banderoll Södra supportrar J-Södra
Banderollen mot disciplinnämnden och Östersunds ordförande Daniel Kindberg. Foto: Privat
Jönköpings Södra

J-Södra om banderollen: Har förståelse för frustrationen

Sune Lantz, ordförande: Hade önskat att ordvalet varit något annat
0:50 min

Under söndagens match mellan Jönköpings Södra och Elfsborg så vecklade J-Södras supportrar ut en banderoll med ett budskap till disciplinnämnden och Östersunds ordförande Daniel Kindberg.

Förra veckan kom fotbollens disciplinnämnd med beskedet att Östersund tilldelas en 3-0-seger efter skandalmatchen mellan J-Södra och Östersund där en maskerad åskådare sprang in på planen och misshandlade Östersunds målvakt Aly keita.

Under söndagens match mellan J-södra och Elfsborg så vädrade Södrasupportrarna sitt missnöjde med beslutet genom att veckla ut en stor banderoll där man riktade sig mot disciplinnämnden och Östersunds ordförande Daniel Kindberg.

– Vi förstår att det finns en frustration, men det är klart att man hade önskat att ordvalet varit något annat, säger J-Södras ordförande Sune Lantz som nu öppnar för att de från klubbens sida kan komma att föra en dialog med supportrarna.

– Vi kommer inte vidta några åtgärder. Det är supportrar som har egna förneingar som inte är kopplade till vår förening, men det är inte uteslutet att vi tar ett samtal med supportrarna.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".