Skandalmatchen

Riksombudet överklagar Södras förlust

Svenska fotbollförbundets riksombud Artur Ogelid har nu överklagat disciplinnämndens beslut att ge Östersund en 3-0-seger efter skandalmatchen.

I slutet av matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund för nu mer än två veckor sedan så sprang en åskådare in på planen i matchens slutskede och misshandlade Östersunds målvakt Aly Keita.

I förra veckan kom disciplinnämndens beslut att tilldela Östersund segern med 3-0, men det överklagas nu av svenska fotbollsförbundets riksombud Artur Ogelid som menar att matchen ska sluta 1-1 istället.

– Enligt min uppfattning är det viktigt att Besvärsnämnden får pröva detta principiella ärende och att vi får ett prejudikat. Regelverket kan uppenbarligen tolkas på olika sätt och det fanns ju en skiljaktig mening i Disciplinnämnden, säger Ogelid till förbundets hemsida.

Det är än så länge oklart om Besvärsnämnden kommer ge Artur Ogelid prövningstillstånd. 

Jönköpings Södra har även de tidigare i veckan meddelat att de tänker överklaga disciplinnämndens beslut, och nu har de till 8 september på sig att komma in med överklagandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista