Polisbil i utryckning.
Foto: David Westh/Sveriges Radio

Polis dröjde med ambulans efter biljakt

En person fick livshotande skador efter en krasch i samband med en biljakt i Huskvarna. Ändå dröjde det innan polis kallade på ambulans.

Polisen väntade 20 minuter med att kontakta ambulanspersonal efter att en personbil körde in i ett träd efter en biljakt i Huskvarna i fredags. Det skriver Jönköpings-Posten.

Polisen fick in samtal om att någon körde en stulen bil, det blev sedan en biljakt som slutade med att bilen kraschade in i ett träd vid Sandagymnasiet. En av de tre personerna som fanns i bilen fick livshotande skador av olyckan och vårdas nu på Universitetssjukhuset i Linköping.

Polisens områdeschef Fredrik Lindfors säger till JP att orsaken till att ambulansen inte tillkallades direkt efter kraschen var att det var rörigt på platsen och att så fort personal på plats fick klart för sig att någon var skadad kontaktades ambulans.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".