Man omkom i singelolycka

En person har avlidit efter en singelolycka utanför Bodafors i Nässjö under onsdagskvällen. 

Larmet kom vid halvsju-tiden på onsdagskvällen. En personbil hade kört av vägen och voltat på länsväg 826 i höjd med Rydfors söder om Bodafors.

Fyra personer färdades i bilen när olyckan skedde, en av dem blev också fast i vraket.

Polisen kunde på plats konstatera att den man som klämts fast i olycksbilen hade avlidit. Hans anhöriga är underrättade. Mannen var hemmahörande i Sävsjö kommun.

Ytterligare en av passagerarna ska ha allvarliga skador, och har tillsammans med de övriga två, som skadats lindrigt, förts till Höglandssjukhuset i Eksjö meddelar polisen.

 En förundersökning beträffande vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada har inletts. Detta är enligt polisen rutin och görs för att fortsatt utredning skall kunna ske. Fordonet har tagits i beslag för teknisk undersökning av trafikinspektörer. 

– Vi vet väldigt lite om hur olyckan gått till, ärendet lämnas till Trafikavdelningen under torsdagen, säger Maria Lavesson, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.

– Fordonet är dock väldigt skadat, så antingen har det gått väldigt fort, eller så har man stött emot något. Bilen kan också ha väjt för något djur, vi vet ännu inte, säger hon.

Förhör med eventuella vittnen samt de inblandade kommer att genomföras när tillfälle ges. En tonårspojke ska ha varit en av de första framme vid bilen efter olyckan.

– Vi vet ännu inte om han bevittnat olyckan eller bara kommit dit efteråt. Det kan vara väldigt chockande, så där får vi går försiktigt fram, säger Maria Lavesson.

Även en hund omkom i olyckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista