Varuhuset Åhléns i Värnamo.
1 av 2
Foto: Tommy Alexandersson/Sveriges Radio
Centrumledare Anders Wallin, VD i Värnamo City.
2 av 2
Centrumledare Anders Wallin, vd i Värnamo City. Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio
Värnamo

Åhléns lägger ner i Värnamo

Anders Wallin, centrumledare: Handeln står inför stora utmaningar
2:36 min

Istället för 20-årsjubileum nästa år för Åhléns i Värnamo, kommer varuhuset att läggas ner.

För nästan exakt ett år sedan stängde Åhléns i Tranås. Nu står det klart att varuhuskedjan stänger även i Värnamo. 15 medarbetare berörs inklusive extraanställda och förhandling med facket pågår.

– Det har varit ett mycket tungt beslut att ta om att lägga ned vårt varuhus i Värnamo, där vi haft verksamhet sedan 1997, tyvärr med stora konsekvenser för Värnamoborna och för våra medarbetare, säger Monica Hultgren, som är pressinformatör.

Vad kommer hända med medarbetarna?

– Självklart skall vi stötta vår personal på bästa sätt. Personalen omfattas av omställningsförsäkringen TSL, vars huvuduppgift är att hjälpa uppsagda till ett nytt jobb. Vi ger även anställda möjlighet att söka andra jobb inom Åhléns.

Det är självklart tråkigt, det kan jag inte annat än att säga, men vi ska också vara medvetna om att vi har nya fastighetsägare i stan som är redo att satsa och det tyder på att man har en tilltro till Värnamo

Åhléns i Värnamo stänger i februari 2017 enligt nuvarande planering. Centrumchefen Anders Wallin medverkade i P4 Jönköping så sent som i januari och pratade om hur Värnamo skulle lura butiksdöden. Nu stänger alltså Åhléns.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".