Arne Gunnarsson sitter vid sitt köksbord och tittar in i kameran.
Arne Gunnarsson har kvar märken i ansiktet efter misshandeln. Foto: Emma Johansson/Sveriges Radio
Gnosjö

Arne, 87, berättar om den brutala misshandeln

Arne Gunnarsson: Jag kan knappt göra något nu...
2:08 min

Misshandeln gjorde honom nästan blind och han är nu nästan fast i sitt hem. Arne har svårt att förlåta mannen som slog honom.

Ett halvår efter händelsen är Arne Gunnarsson nu redo att berätta om den grova misshandeln som förändrade hans liv.

87-årige Arne Gunnarsson sitter i köket i Gnosjö tillsammans med sin fru Elsie och dricker förmiddagskaffe. Han pekar på sin ena kind som är intryckt efter misshandeln för sju månader sedan.

En misshandel som nästintill gjorde honom blind, han ser ingenting på ena ögat och har väldigt begränsad syn på det andra.

– Jag kan ju knappt göra någonting nu. Jag kan inte sköta trädgården eller så utan jag får hålla mig inomhus mycket, säger han.

Arne och Elsie var på väg hem från en middagsbjudning i Gnosjö i februari när en 27-årig man tog sig in i bilen och krävde att bli skjutsad till Gislaved. När Arne försökte få ut honom ur bilen blev han nerslagen.

– Och sedan satte han sig på mig och slog minst tio slag. Samtidigt slog han sönder ett öga.

27-åringen greps en bit bort och han hade narkotika i blodet. Han dömdes i tingsrätten till två och ett halvt års fängelse och i väntan på att domen ska vinna laga kraft bor han på hemlig ort och lever under flera dödshot.

Han säger till P4 Jönköping att han inte kommer ihåg något av misshandeln, men att han skäms och är djupt ångerfull. Och han ber om både Arnes och Elsies förlåtelse.

Här kan du höra mer från intervjun med Arne

Arne och Elsie säger att de aldrig kommer att kunna förlåta honom, men att de är de rörda av den stora värmen som de mött från omgivningen. Och Elsie riktar ett särskilt tack till de två unga killar som hjälpte Arne när han låg och blödde på gatan.

– De var så fantastiska de här killarna.

Hur ser framtiden ut nu tycker du?

– Vi får ju sitta här i vårt hus och försöka underhålla och sköta oss själva så gott det går.

Finns det något som kan göra situationen bättre för er?

– Det skulle vara att synen blir lite bättre. Annars är det inte mycket som kan bättra förhållandet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".