David Högberg, räddningstjänsten
David Högberg, räddningstjänsten. Foto: Emma Johansson/Sveriges Radio
Branden i Vaggeryd

Efter branden: Brandmän patrullerar Vaggeryd

David Högberg, räddningstjänsten: Kollar efter flygbränder
3:38 min

Begränsningslinjer gör att branden i Vaggeryd nu inte ska kunna sprida sig inom området. Men räddningstjänsten kollar så den inte sprider sig luftvägen.

– Den här typen av  brand har jag inte varit med om innan, jag har varit i tjänst 12-13 år. Det här är en omfattande brand. Det finns förstås erfarenheter av sådana här bränder men hos oss har vi inte haft det. Det här är att beteckna som en stor brand, det finns väldigt mycket brännbart material, säger David Högberg på räddningstjänsten.

Det är bland annat träflis, träpallar, plast och kemikalier som brinner inne på JRAB:s återvinningsanläggning i Vaggeryd. Branden gör att kolsvart rök sprider sig från anläggningen och branden är alltså mycket omfattande. Vid 20-tiden meddelade dock räddningstjänsten att man nu hoppas ha agerat tillräckligt för att förhindra ytterligare spridning vid området.

– Nu har vi säkrat upp de så kallade begränsningslinjerna, så vi hindrar ytterligare brandspridning. På det sättet skulle jag vilja säga att vi har branden under kontroll.

Trots det har man skärpt kontrollen kring branden.

– Sedan måste vi hela tiden vara på tå och vi har personal ute i Vaggeryds samhälle som tittar så vi inte får  flygbränder som trillar ner på någons tak och för att ha koll på röken, säger David Högberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".