Järnvägsbommar och Richard Wahlstedt.
- Allvarligt med en järnvägsövergång, tycker Richard Wahlstedt. Foto: Paul Zyra/Sveriges Radio
Jönköping

Länstrafiken ber om ursäkt efter bommiss

Richard Wahlstedt, pappa: Oprofessionellt av en yrkesförare
1:34 min

- Hon blev väldigt chockad, det small till. Det säger en pappa vars dotter satt på bussen utanför Jönköping som körde rakt genom bommarna.

Nu ber Jönköpings länstrafik om ursäkt till de busspassagerare som var med om en incident på en järnvägsövergång i Hovslätt.

När en lokalbuss på väg söderut i Tabergsådalen under onsdagen skulle passera järnvägen på Grästorpsvägen i Hovslätt, närmade sig samtidigt ett tåg. Bussen passerade de blinkande signalerna samtidigt som bommarna började fällas. För att inte bli fast på spåret, valde då busschauffören att gasa med påföljd att bommarna revs omkull.

Richard Wahlstedt bor i Hovslätt och fick ett sms från sin dotter som var ombord på bussen:

– Hon blev väldigt chockad för det small till, och bommen gick ju sönder. Busschauffören valde att bara köra vidare. Det är ju ganska allvarligt med en järnvägsövergång.

Det är lite oprofessionellt av en yrkeschaufför att hantera frågan på det sättet.

På Jönköpings länstrafik är Christine Leppänen trafik- och planeringschef. Hon förstår att passagerarna blev uppskrämda:

– Efter jag fått kännedom om det här tog jag kontakt med vår entreprenör för att fråga om exakt vad som hänt. De skulle ha ett uppföljande samtal idag med föraren, berättar Leppänen.

Mer om Jönköping

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".