J-Södra Östersund skandalmatchen
Foto: Mikael Fritzon/TT
Fotboll

Då kommer nämndens beslut efter skandalmatchen

Nu har fotbollens besvärsnämnd samlats och diskuterat skandalmatchen mellan Jönköpings Södra och Östersund.

Det var i mitten av augusti, i samband med matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund på Stadsparksvallen, som en åskådare i slutskedet av matchen sprang in på planen och attackerade gästernas målvakt Aly Keita.

Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd beslutade att tilldela Östersund en 3-0-seger då de gjorde bedömningen att åskådaren var en J-Södrasupporter. 

Jönköpings Södra överklagade i sin tur beslutet till fotbollens besvärsnämnd som nu har samlats och tagit sitt beslut i ärendet.

Men beskedet kommer inte komma än utan det mest troliga är att det kommer på tisdagseftermiddagen. Men enligt nämndens ordförande Lars Nilsson är inte det heller helt säkert då processen kan ta tid, men beskedet väntas åtminstone komma de närmaste dagarna.

– Vi har samlats och diskuterat ärendet och målsättningen är att beslutet ska komma i morgon eftermiddag, säger besvärsnämndens ordförande Lars Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".