Anna Gustafsson
Anna Gustafsson är lagkapten i Mariebo IK. Foto: Jozo Glavas/Sveriges Radio
Fotboll

Spännande framtid hägrar för Anna och laget

Anna Gustafsson: Vi trivs väldigt bra tillsammans...
2:22 min

Det blev ingen uppflyttning för Mariebo IK den här säsongen heller. Nu blickar lagkaptenen Anna Gustafsson och hennes lagkamrater mot Svenska cupen och framtiden.

Förra året föll Mariebo IK på målsnöret i säsongens sista match. Den här säsongen tog slut tidigare då en knackig start ställde till det rejält för laget.

Istället väljer Mariebo IK och lagkaptenen Anna Gustafsson att blicka framåt, mot Svenska cupen och mot en eventuell uppflyttning i framtiden.

Jag är inte jätteorolig, men man vet inte vad som kan hända. Vi har fortfarande inte klart med någon tränare. Vi får se lite hur det blir med båda ledare och spelare, men förhoppningsvis så stannar alla kvar.

– Vi trivs väldigt bra tillsammans i laget, säger Anna Gustafsson.

Härnäst väntar säsongens sista match då trean Mariebo tar emot tvåan Vadstena i en betydelselös match för båda lagen då det endast är ettan i tabellen som får kvala till Elitettan.

Istället är det fokus på mötet i Svenska cupen som gäller för Mariebo nu, men vilka de får möta är än så länge oklart.

Lyssna på Anna Gustafsson och vilka mål hon och hennes Mariebo har inför framtiden. Hör även hennes tankar om den gångna säsongen och hur det är att inte ha klart med en ny tränare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".