Elin Johansson, Hallby
Elin Johansson, Hallby. Foto: Tommy Haag/Sveriges Radio
Handboll

Ny tung förlust för Hallbydamerna

Elin Johansson: Vi måste steppa upp lite mer
2:08 min

Hallbys damer har inte fått till det i serieupptakten. Idag blev det en ny förlust i hemmamötet mot Farmen från Lund med 23-27.

Det var ingen lätt match för Hallby i eftermiddag när man ställdes mot Lundalaget Farmen. Sex av spelarna spelar nämligen i elitserielaget Lugi och det märktes inte minst i första halvlek.

Hemmalaget hamnade genast i ett underläge men kom ändå tillbaka och hade två likalägen i upptakten av matchen. Trots det orkade Hallby inte distansen ut, Farmen var i ledningen efter första halvlek med 9-13.

I den andra halvleken blev det en jämn historia eftersom bägge lagen gjorde fjorton mål vardera vilket får betecknas som godkänt för det blå vita laget från Jönköping.

Bäste hemmaspelare blev Elin Johansson som målade sju gånger i matchen. I Farmen handlade det om två spelare Julia Olsson och Elsa Persson som svarade för nio mål vardera. Det här var Hallbys tredje raka förlust i damernas div södra.

Nu får Hallby slicka såren och komma igen nästa vecka då det åter är match igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".