Bönderna som söker fruar.
Per Sundin, Erik Bäckman (här som pappfigur), Jennifer Erlandsson och Sigrid Bergåkra är årets tv-bönder i årets "Bonde söker fru" i TV4. Foto: Janerik Henriksson/TT
Värnamo

Erik i bondeuppror mot Bonde söker fru

"Det skulle lika gärna vara Paradise hotel..."
3:00 min

Det var programmet som skulle hjälpa honom att hitta kärleken, men produktionen blev inte vad grisbonden Erik Bäckman hoppades på.

– Hon (Linda Lindorff, programledare) vill få det till att jag och Sigrid är ett kärlekspar men det är absolut inte så, säger Erik Bäckman från Dannäs i Värnamo kommun.

Han reagerar bland annat att TV4 valt att få det som att Erik, redan under den inledande speed-datingen på ett slott, haft en passionerad natt med en av de bönder som sökt till programmet. Han anser även att produktionen gjort fel som framställer honom som en tystlåten person som ogärna öppnar munnen. 

Flera personer som tidigare varit med i programmet, eller som sökt dit, varit i kontakt med honom efter det inträffade och berättat liknade historier. 

– Vi vinklar inte detta på något annat sätt än vad de själva berättat i programmet, säger Clara Tengbom som är exekutiv producent för Bonde söker fru.

– Sigrid pratar om en passionerad natt, men jag vill säga att jag tycker det är jättetråkigt att Erik känner sig felvinklad men jag upplever att det var ett jättefint avsnitt igår och att vi inte tar upp något som de själva inte pratar om, säger Tengbom. Hör intervjun med henne i ljudspelaren nedan.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".