Helena, Julia, Nina och Malin i Eksjö bokhandel.
Helena, Julia, Nina och Malin i Eksjö bokhandel. Foto: Privat

Eksjö bokhandel på flott middag

Julia, bokhandlare: Vi älskar det vi gör
2:19 min

– Det är en bokhandel som inte liknar något annat, säger författaren Håkan Nesser. Därför ska de på Bonniers stora fest ikväll.

Idag stängde Eksjö bokhandel redan strax efter 13. Orsaken är att personalen ska på middag på Bonniers med författaren Håkan Nesser som handplockat just dem.

Bonniers förlag ordnar middagar ibland för sina författare, en middag som hålls i Bonniers representationsvilla på Djurgården i Stockholm. I kväll är ett 50-tal gäster inbjudna till middagen, som är Håkan Nessers. Han har fått välja ut bokhandlare i landet som gäster. En av dem är bokhandeln i Eksjö, där alla tre anställda och ägaren ska åka. Julia Oskarsson är en av de anställda.

– Det är jättespännande och kul att bli inbjudna, säger hon. Det ska bli väldigt roligt bara att få vara i den miljön, säger hon. 

Håkan Nesser tycker att just Eksjö bokhandel är unik.

– Det är en bokhandel som inte liknar något annat. Att kunna driva en så bra bokhandel på en liten ort som Eksjö är fantastiskt, säger han.

– Vi älskar det vi gör, vi tycker jättemycket om att läsa och att tipsa och inspirera, säger Julia.

Håkan Nesser har också bjudit in en bokhandel i Visby och en i Hallstahammar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".