LRF uppmanar turister till försiktighet

Den stora brandrisken som finns just nu gör att de som rör sig ute i skogen måste iaktta större försiktighet än vanligt.

Därför har LRF kört igång en informationskampanj, som i första hand vänder sig till de som är på resande fot i området.
Sommartider fylls våra vägar med turister som gärna stannar upp på vid en sjö eller i ett mysigt skogsparti och med stöd av allemansrätten passar på att vila ut innan de kör vidare.
För många blir det säkert frestande att grilla framåt kvällen eller tända en öppen eld på natten. Men har de inte de rätta kunskaperna så kan det här lätt sluta i en katastrof, speciellt just nu när det finns så mycket stormfälld skog som torkar .
Hos LRF är de fullt medvetna om den ökade brandrisken och därför har de i samarbete med räddningstjänsten dragit igång en kampanj för att informera turister i området om den stora brandfaran.
Hans Persson är samordnare i stormfrågor på LRF och han säger att det inte bara handlar om hur man gör upp eld, det räcker med att någon slänger en cigarettfimp där det är torrt och till och med bilens katalysator kan bli så varm att gräs under fordonet börjar brinna om man råkar parkera på fel ställle.

om att hur man gör upp eld säger Hans Persson, det räcker med att någon slänger en cigarettfimp där det är torrt och till och med bilens katalysator kan bli så varm att gräs under fordonet börjar brinna om man råkar parkera på fel ställle...)


Hans Persson är samordnare i stormfrågor för LRF.