Ulf Olsson kartläggs nogrannare

En specialgrupp kommer att utreda eventuella kopplingar mellan den dömde mördaren Ulf Olsson och försvinnandet av sexåriga Jasmina Jasharaj från Sävsjö 1997.

52-årige Ulf Olsson som i veckan dömdes till rättpsykiatrisk vård för morden på Helén Nilsson och Jannica Ekblad kommer att få sitt liv kartlagd av representanter från polismyndigheten i Jönköpings län, utredningspersonal från Kristianstadpolisen och Riksmordkommissionen.

Redan tidigare har polisen undersökt om det kan finnas något samband mellan Ulf Olsson och Jasmina eftersom han bodde i Vimmerby bara några mil från Sävsjö när Jasmina försvann. Men nu kommer det här arbetet alltså att fördjupas.

Johan Frisk hos polisen i Eksjö är en av utredarna som kommer att ingå i den här specialgruppen. Han säger till Nyheterna att gruppen den kommer att börja arbeta redan till hösten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista