Flertal skogsbränder i länet

Ett flertal bränder bröt ut i länet igår eftermidag. Den största av dem i Värnamo kommun i Långstorp, strax utanför Bor vid sjön Lången.

Sex hektar stormfälld skog stod i lågor i flera timmar igår. En lantbrukare som arbetade i närheten upptäckte branden och larmade de boende. Tio hus hotades av elden och Karin Gustawsson var en de som såg sin mark stå i lågor. Hon kände sig lugn först efter att räddningstjänsten var på plats. Efter flera timmars arbete kunde räddningstjänsten få kontroll över elden med hjälp av vattenbombning från helikopter och 25 man på plats.  Enligt Jens Christiansson, räddningsledare, var det här en av de största skogsbränderna hittills i år. Men han befarar att det inte är den sista eftersom brandrisken är hög i nuläget.

Det här var inte den enda branden i länet. I Vetlanda kommun utbröt en skogsbrand söder om Farstorp. Omfattningen var ca 5000 kvadratmeter. I Vaggeryds kommun utbröt en mindre brand strax öster om Hok vid tretiden. I Jönköpings kommun började det brinna öster om Ödestugu klockan sju på kvällen.

Samtliga bränder var igår kväll helt släckta.