Vetlanda BK och Lena Philipsson.
Foto: TT
Bandy

Publiken strömmar till när Vetlanda bjuder evig kärlek

"Man vill komma tillsammans, hoppas och tro på något nytt"
1:45 min

Nu drar säsongen igång för Vetlanda BK och det verkar vara en efterlängtad premiär.

På fredag kväll är det säsongspremiär för elitserien i bandy och intresset för Vetlanda bandyklubbs hemmamatcher verkar vara större än på länge. Försäljningen av säsongskort har ökat jämfört med förra säsongen.

I stort sett är varenda sittplats redan såld, berättar Andreas Söderman som är informationsansvarig i VBK.

– Dels har vi märkt av den biljettförsäljning som sker i förköp i första hand, det är ju på sittplats. Där är det i stort sett slutsålt till varje hemmamatch den här vintern, säger Anders Söderman. 

Intresset för bandy i Vetlanda var enormt för 25-30 år sedan, när VBK var Sveriges bästa lag med flera SM-guld, sedan dalade intresset. Men nu verkar det vara på väg upp igen.

Det märktes redan förra säsongen, som även var den bästa rent sportsligt på många år. En förklaring till det ökande intresset är just kombinationen sportsliga framgångar och den nya inomhusarenan, som betytt mycket för bandyn i Vetlanda, menar Andreas Söderman.

– Den är fullständigt ovärderlig för bandyn.

Förra säsongen hade Vetlanda ett publiksnitt på drygt 1 200 åskådare, något man hoppas - och tror - att man ska slå i år.

För att öka intresset ytterligare har VBK gjort en kampanjfilm där man tagit hjälp av Vetlandas största profil någonsin, Lena Philipsson. Filmen har visats över 22 000 gånger på Facebook.

Mer om Sporten P4 Jönköping

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".