Jörgen Pettersson
1 av 2
Det blir ingen fortsättning för Jörgen Pettersson (bilden) och Peter Kuno Johansson som tränare. Foto: Mattias Sundler/Sveriges Radio
IFK Värnamo - Gais.
2 av 2
Foto: Henrik Gustavsson/Sveriges Radio
Värnamo

Tränarna lämnar IFK Värnamo

Jörgen Pettersson och Peter Kuno Johansson lämnar sina uppdrag som tränare i superettanlaget IFK Värnamo.

Det beskedet lämnade klubben på sin hemsida på måndagen.

Jörgen Pettersson och Peter Kuno Johansson tog över tränaransvaret efter Sören Åkeby 2014 och har sedan dess lett laget i superettan.

Den pågående säsongen såg länge ut att bli tränarduons bästa, men de senaste omgångarna har laget svajat betänkligt och kontraktet inför nästa säsong är inte helt säkrat när en match återstår.

Men redan nu står det klart att det inte blir någon fortsättning för tränarduon.

Klubbens sportchef Tomas Lundqvist kommenterar det hela så här i ett pressmeddelande:

”Det har varit klart en tid att Jörgen Petersson inte varit intresserad av att förlänga sitt avtal. Han har erbjudits andra arbetsuppgifter i föreningen som han ännu inte har tagit ställning till och den kommentaren jag har fått är att om han fortsätter inom fotbollsvärlden så är IFK Värnamo första alternativet men han utesluter inte att ta ett jobb utan för fotbollen.

Vi har tagit beslut att inte heller förlänga med Peter Kuno Johansson för kommande säsong och har därmed aktivt under en period arbetat med att hitta en ny ansvarig för vår elitverksamhet."

Vem som blir ny tränare i IFK Värnamo är än så länge inte klart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".