Kvinna dog på vårdhem

En 30-årig kvinna dog för en dryg månad sedan, av vad som ser ut att vara en överdos på behandlingshemmet Brunnsgården, som ligger mellan Tranås och Aneby. Kvinnan hittades enligt föreståndaren Ari Kärkkäinen med en spruta i armen: - Vi kan inte utesluta att det rör sig om en överdos, och hon hade en spruta i armen, säger föreståndaren.
En tidigare intagen som Nyheterna har träffat säger att det förekom ett omfattande missbruk bland de intagna under tiden han var intagen på Brunnsgården. Trots att den här mannen själv har ett brottsligt förflutet och är föremål för en pågående utredning så stärks hans berättelse i och med att en kvinna har hittats död med en spruta i armen. Föreståndaren Ari Kärkkäinen tillbakavisar alla anklagelser om att det skulle förekomma ett omfattande missbruk bland de intagna på Brunnsgården.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".