Bussolyckan
Foto: Hasse Pettersson/Sveriges Radio
Gränna

Hon var med på olycksbussen

Marie Hjälmarö: Jag hade änglavakt
1:34 min

Marie Hjälmarö steg på bussen i Gränna. En stund senare låg den på sidan i diket.

Hör hela intervjun med Marie Hjälmarö längst ner i artikeln

– Jag hade änglavakt. Jag är tack och lov oskadd men det är känslor och minnen i kroppen som jag helst hade varit utan,  säger hon till P4 Jönköping.

Det var tidigt på tisdagsmorgonen som Malin Marie Hjälmarö från Gränna hon klev på bussen. En stund in i resan, på väg 933, ser hon genom fönstret att det snöar allt mer.

– När jag klev på bussen snöade det lite grann men efter någon kilometer så var det betydligt mer snö. På en raksträcka så kände nog alla i bussen att bakändan helt enkelt fick sladd.

– En väldigt obehaglig känsla. Jag tror att alla upplevde att det här kommer inte att gå.

Bussen välte och rullade runt. Hur lång tid det tog mellan att hon kände att det inte kommer att gå bra tills bussen välte vet hon inte. Men när bussen låg stilla så hängde hon fast i sitt säkerhetsbälte.

– Jag såg himlen genom fönstret och insåg att där skulle jag inte kunna ta mig ut. Jag lyckades få loss bältet och ta mig ner och få tag på min väska och telefon och larmade SOS.

Hon säger att hon vill betona chaufförens insats efter olyckan.

– Han gjorde en fantastisk insats. Man såg att han var skadad och hade ont men gick runt och frågade hur vi mådde och hjälpte människor att komma loss. Hur han hade styrka till det har förvånat mig. en stor eloge till honom.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".