Polisbil.
Polisen tvingades använda pepparsprej mot mannen. Foto: David Westh/Sveriges Radio
Värnamo

Man gick bärsärkagång på sjukhus

Fredrik Kliman, polisen: Har orsakat rejält med skador
2:26 min

Polisen fick rycka ut och använda pepparsprej mot en man efter att han slagit sönder möbler på Värnamo sjukhus.

Vid halv sju-tiden fick polisen ett samtal från Värnamo sjukhus efter att personalen sett en man som uppträtt hotfullt och våldsamt.

Mannen ska ha gett sig på inredningen på jourcentralen och slagit sönder möbler, enligt polisen och personalen låste in sig i ett annat rum och larmade.

– Det tyckte det var väldigt obehagligt så de låste in sig och ringde oss därifrån, säger polisens presstalesperson Fredrik Kliman till P4 Jönköping. 

När polisen kom fram till sjukhuset använde de pepparsprej för att få den stökige mannen under kontroll. Han omhändertogs av polisen med handfängsel.

Det finns inga uppgifter om att någon person förutom mannen själv skadats i samband med händelsen, däremot ska mannen ha orsakat stora skador inne på jourcentralen.

– Han har skadat sig själv genom att slå sönder inredningen med händerna. Han ska ha orsakat rejält med skador inne på sjukhuset, säger Fredrik Kliman.

Brottsrubriceringen är i nuläget skadegörelse med fler brottsmisstankar kan tillkomma. Polisen kan inte utesluta att mannen var påverkad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".