Nässjös Melina Curiander försöker ta sig förbi Wetterbygdens försvar.
1 av 5
Nässjös Melina Curiander försöker ta sig förbi Wetterbygdens försvar. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Nr:3 Jelena Krsmanovic i Wetterbygden Sparks.
2 av 5
Nr:3 Jelena Krsmanovic i Wetterbygden Sparks. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Wetterbygdens Alice Jernberg med bollen.
3 av 5
Wetterbygdens Alice Jernberg med bollen. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Wetterbygdens tränare Francisco Pinto.
4 av 5
Wetterbygdens tränare Francisco Pinto. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Nässjös Elin Olsson.
5 av 5
Nässjös Elin Olsson. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Basket

Wetterbygden överlägset mot Nässjö

Francisco Pinto: En bra i helhet.
2:57 min

Wetterbygden Sparks vann överlägset eftermiddagens derby i basketettan på bortaplan mot Nässjö Basket. Segerresultatet blev 87-42.

Nässjö som kom till matchen med en seger i ryggen efter att man under gårdagen besegrade Helsingborg på hemmaplan med 61-54. Men dagens match var en betydligt tuffare uppgift då tabellettan Wetterbygden Sparks från Jönköping stod för motståndet. Och det var obesegrade den här säsongen Wetterbygden som tog tag i matchen från start och satte bra fart i offensiven. Och i defensiva spelet gav man inte hemmalaget Nässjö en chans. Efter den första perioden var ställningen 8-18, och i halvtid var siffrorna större då Wetterbygden ryckt ifrån till ledning 17-41.

Och i dom två efterföljande perioderna fortsatte Wetterbygdens dominans spelmässigt och Nässjöspelarna hade svårt att hålla uppe tempot. När slutsignalen gick så stod det 42-87 på tavlan och Wetterbygden tog sin 7:e raka seger den här säsongen.

Bästa poängplockare i Nässjö var Melina Curiander med 13 poäng och Tilda Hultin med 10. Och i Wetterbygden var Alice Jernberg bäst med 15 poäng och Emilia Gonzalez-Hallgren med 14 poäng.

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".