Emma Nöjd står framför ett flerfamiljshus.
1 av 2
Emma ville helst bo i Jönköping - men det blev Huskvarna. Foto: Therese Edin/Sveriges Radio.
Husqvarna FF får en heltidstjänst för att arbeta med en integrationssatsning på söder i Huskvarna. Foto: Paul Zyra/Sveriges Radio.
2 av 2
En bostadsrätt i länet kostar i snitt ungefär 1,5 miljoner kronor. Foto: Paul Zyra/Sveriges Radio
Jönköpings län

Bostadsmarknaden fortsatt het - svårt att ta sig in

Emma Nöjd: Det är bara att betala och se glad ut
1:27 min

Bostadspriserna fortsätter att öka i länet och under de senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna stigit med 4 procent.

Nässjö är en av de kommuner där priserna på bostadsrätter har stigit mest de senaste tre månaderna, visar siffror från Svensk Mäklarstatistik. Där har priserna stigit 20 procent och i Jönköpings kommun har de ökat 10 procent de senaste tre månaderna.

Medelpriset på en bostadsrätt i länet ligger nu på drygt 1,5 miljoner. I Jönköpings kommun är det något högre, drygt 1,8 miljoner. En som letat efter lägenhet länge är Emma Nöjd. Hon har fått vänta i flera månader innan hon kunde köpa en.

– Det har varit svårt. Jag lade mig på en hög budget, tyckte jag, men det var bara att ringa banken och be om ett större lån, berättar hon.

Till slut fick Emma vända blicken mot Huskvarna istället för Jönköping som hon först egentligen ville köpa lägenhet i.

Man tänker att "blir det aldrig min tur?".

Villor har en liknande prisutveckling då priserna har ökat med 4 procent i länet de senaste månaderna och medelpriset på en villa ligger på strax över 2 miljoner kronor. Men det skiljer sig i olika delar av länet och i Jönköping är den siffran drygt 3,2 miljoner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".