Siluetter av 15 personer.
En av de 15 misstänkta är en man från Huskvarna. Grafik: Nick Näslund/Sveriges Radio Foto: Dejana Pasic/Sveriges Radio
Jönköpings län

Huskvarnabo misstänks för människosmuggling

En kvinna från Huskvarna misstänks för inblandning i människosmuggling efter att polisen gjort flera omfattande tillslag i Östergötland.

Det var under förra veckan som polisen gjorde tillslag runt om i Östergötland. Totalt är runt 15 personer misstänkta för inblandning, bland annat en kvinna från Huskvarna. Hon har hörts och har sedan släppts på fri fot, men misstankarna kvarstår.

Kvinnan är misstänkt för medhjälp till grovt organiserande av människosmuggling och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Hon ingår i en större helhet där huvudmännen nu sitter häktade i Norrköping.

Det handlar om människosmuggling där arbetstillstånd sålts till personer i bland annat Syrien för att de ska kunna ta sig hit. Polisutredningen har pågått en längre tid och det var i december förra året som polisen beslutade att slå till mot människosmugglarna.

– Människosmugglarna inte är kopplade till något känt kriminellt gäng eller nätverk, säger åklagare Katarina Folestad säger till P4 Jönköping.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".