Björn Forsell
Björn Forsell (SD) tror inte att partiet kommer tappa röster bara för att avhoppade medlemmar startar nya. Foto: Pressbild
Jönköpings län

Forsell (SD) om turbulensen: Tar tid och kraft

"Tråkigt när man inte drar åt samma håll"
2:09 min

Avhoppade sverigedemokrater i länet vill starta nya partier, nu senast till regionvalet om två år.

Flera före detta sverigedemokrater i länet diskuterar nu möjligheterna att bilda ett nytt parti, som ska kunna ställa upp i regionvalet år 2018, skriver Värnamo Nyheter i dag.

Nyligen hölls ett möte i Anderstorp där tio till femton personer var med. Bland annat Gislavedspolitikern Leif Andersson, som uteslöts ur Sverigedemokraterna i våras, och den avhoppade sverigedemokraten Morgan Malmborg från Habo. Leif Andersson säger till Värnamo Nyheter att det nya partiet inte kommer bli lika profilerat på invandring som Sverigedemokraterna.

Men Björn Forsell, ordförande för Sverigedemokraterna i Jönköpings län, tycker inte att partiet håller på att falla sönder på grund av att nya partier startas.

– Absolut inte. Vi växer så mycket att det inte räcker till åt alla.

Men tyder inte det här på att det finns ett missnöje inom partiet?

– Nej, tvärtom handlar det om att de som inte får vara med bildar det här.

Också i Habo har före detta sverigedemokrater pratat om att starta ett parti med namnet Habodemokraterna, men nu är alltså tanken att också samarbeta över kommungränserna.

Och de skandaler och avhopp som varit kring Sverigedemokraterna i länet har tagit på krafterna, menar Björn Forsell.

– Det tar kraft, för mig, när man måste släcka bränder här och var. Men jag brinner för det jag gör och den politik vi har, säger han.

Är du oroliga för att de nya partierna ska ta röster från Sverigedemokraterna?

– Nej, absolut inte.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".