Carin Berggren (M) och Ilan De Basso (S).
1 av 2
Carin Berggren (M) och Ilan De Basso är överens - nya arenan blir på Jordbron. Foto: Therese Edin/Sveriges Radio.
Carin Berggren (M) och en karta över Jordbron.
2 av 2
Carin Berggren (M) menar att Jordbron är det absolut bästa stället för den nya arenan. Foto: Therese Edin/Sveriges Radio.
Jönköping

Beskedet: Det blir en arena på Jordbron

Mona Forsberg (S): Vi har sagt 175 miljoner för själva arenan
0:30 min

Socialdemokraterna och Moderaterna kallade i dag in till presskonferens för att berätta att de tänker fullfölja fullmäktiges beslut om nya arenan.

Den nya fotbollsarenan i Jönköping kommer att byggas på jordbrovallen. Det står klart efter att Socialdemokraterna och Moderaterna kommit överens i frågan.

Fastän det är den borgerliga alliansen som styr i Jönköping, så är det alltså Moderaterna och Socialdemokraterna som gjort upp vid sidan av om hur arenabygget ska gå till.

– Vi har inte varit överens inom Alliansen, men det äventyrar inte vårt samarbete, sa moderaten Carin Berggren under presskonferensen.

Kostnaden för den nya arenan beräknas bli 175 miljoner - men med markarbete som tillkommer kan det handla om 300 miljoner drygt.

Den ska vara i allsvensk standard och väntas kunna ta 7 000 åskådare. Det är inte klart ännu vad det blir för slags underlag på planen.

– Vi är intresserade av hybridgräs, sa Ilan De Basso (S).

– 30 fotbollsklubbar i Jönköpings kommun kommer ha tillgång till arenan och de två elvamannaplaner som kommer ligga runt den, berättade Janne Hedell (M).

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".