Poliskontroll utanför Hovrätten under förhandlingarna mot morddömde 32-årigen. Foto:Pablo Dalence

Motivfråga i fokus under Nail Inal-rättegång

Idag fortsatte mordrättegången i Göta Hovrätt mot mannen som dömts för mord på Nail Inal.
En viktig fråga är om den åtalade 32-åringen hade några motiv att ta ihjäl Nail Inal eller inte. Det kan bli en avgörande fråga i Hovrätten när det gäller att fastställa den morddömdes skuld.

Under andra rättegångsdagen försöker åklagaren övertyga rätten om att det fanns ett förhållande mellan 32-åringens fru och Nail Inal, vilket skulle vara skälet till att han blev mördad.

- Jag tycker det har framgått att det funnits ett motiv eller anledning för den tilltalade att agera som han gjort. Kan man anse motivet vara styrkt kan man också påstå att mordet har skett när han haft direkt uppsåt säger kammaråklagare Klas Lorefors.

Tidigare har åklagaren inte lyckats bevisa att en sådan relation verkligen fanns. Den åtaldes fru har bestämt förnekat affären och den åtalade 32-åringen säger sig inte ha vetat om att något sådan har förekommit.

Det här kan bli en central fråga nu när målet tas upp i Hovrätten,  för kan åklagaren bevisa att 32-åringen hade tidigare motiv att döda Nail så stärks bevisen om att det skulle funnits uppsåt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista