Anna Mårtensson. Pressbild, foto: Marie Wärnbring
Anna Mårtensson. Pressbild, foto: Marie Wärnbring
Jönköping

Mårtensson (L) om samarbetet: Det är klart att det knakar

"Fungerar inte när man beter sig på det sättet"
1:40 min

– Det är ju inte klokt, säger Anna Mårtensson (L) om hur S och M agerat i arenafrågan i Jönköping.

Frågan om var och hur en fotbollsarena i Jönköping ska byggas har skapat en djup spricka i den styrande alliansen. Under tisdagen överraskade Moderaterna sina allianskollegor genom att på en presskonferens, tillsammans med Socialdemokraterna, ge beskedet att de kommit överens om att en helt ny arena ska byggas på Jordbron.

– Jag känner stor förvåning och stor besvikelse, sade kommunalrådet Andreas Sturesson (KD) efter beskedet. Idag ska Kristdemokraterna, tillsammans med Centerpartiet, på en presskonferens berätta vad de vill i arenafrågan.

Några som däremot inte tänker kalla till en presskonferens är Liberalerna, de menar att de stått för samma åsikt hela tiden, nämligen att placera en hel arenastad på Råslätt, och att de därför inte behöver proklamera någon ny åsikt. Däremot är Anna Mårtensson, ledande liberal i kommunen, mycket besviken på hur kommunalråd Carin Berggren (M) agerat tillsammans med S.

– Det är ju inte klokt, allvarligt talat... Så samarbetar man ju inte, säger Anna Mårtensson till P4 Jönköping.

Vad händer med samarbetet nu då?

– Ja, det kan man ju fundera över. Det pågår ju diskussioner om detta, för det är klart att det får konsekvenser. Det är en svår utmaning.

Det fungerar ju liksom inte när man beter sig på det här viset

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".