Vetlanda Bandy TT
Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT
Bandy

Vetlanda föll efter mål i slutsekunden

Det blev förlust med minsta möjliga marginal för Vetlanda  i bortamötet med Villa Lidköping. Matchen slutade 5-4 efter mål av Jesper Eriksson med mindre än en sekund kvar att spela.

I det läget var nog Villa ganska nöjda med att det i alla fall skulle bli en poäng. Men i matchens absolut sista sekund fick Villas Jesper Eriksson bollen ett par meter utanför straffområdet. En hel bandyhall ropade skjut och Jesper Eriksson lydde order. "Smack i bong" och Villa kunde med mindre än sekunden kvittera ut segern efter Eriksson kanon upp i nättaket.

Utöver sista minuterna så var det en ganska sömnig tillställning. Vetlanda kom till Lidköping med inställningen att ligga lågt och satsa på omställningar. Något som så när höll på att lyckas också. 

Matchen började dock med att Villa tog lednignen den femte minuten genom Daniel Andersson. Men efter rejält slarv i Villaförsvaret kunde Vetlanda kvittera genom Joakim Andersson och det var 1-1 i halvtid.

I den andra halvleken fortsatte tendenserna från den första. Avvaktande spel från båda lagen.

David Karlsson smällde in en hörna en bit in i halvleken men sedan kom Vetlanda tillbaka och gick upp till en tvåmålsledning. Men vilka som tog hem de två poängen, ja det vet vi ju redan.

Mer om Sporten P4 Jönköping

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".