Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio
Moderata kommunalrådet Carin Berggren. Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio
Jönköping

Arenabygge trots kritik från allianskollegor

"Vi står fast vid det vi gick fram med"
0:48 min

En högre totalkostnad än beräknat, men moderata kommunalrådet Carin Berggren håller fast vid att arenan ska byggas i Jönköping.

Trots att det i dag kom siffror från kommunens tjänstemän som visar att ett arenabygge kostar klart mer än de siffror det tidigare pratats om står moderata kommunalrådet Carin Berggren fast vid att den ska byggas.

I dag presenterade Jönköpings kommuns tjänstemän en kalkyl över vad en ny fotbollsarena vid Jordbron skulle kosta. Tidigare har det pratats om en kostnad på runt 175 miljoner för själva arenan.

Men enligt tjänstemännens beräkningar skulle det kosta 414 miljoner att bygga. Men de siffrorna överraskar inte moderata kommunalrådet Carin Berggren.

– Vi har ju diskuterat de här siffrorna och de tål också att granskas. Ungefär i den här storleken har de varit och det beror lite på hur man ska belasta själva arenan.

– Vid något tillfälle har vi sagt att vi räknar över jord som ska räknas och vid något tillfälle och vid något tillfälle har det varit andra diskussioner.

Som P4 Jönköping har berättat tidigare i dag så delar frågan de styrande allianspartierna. Centern och Kristdemokraterna gick i dag ut med att de förordar en ombyggnation av Stadsparkvallen i stället för en ny arena

De har också öppet sagt att de är besvikna på att Moderaterna valt att samarbeta med Socialdemokraterna i frågan i stället för med allianspartierna.

Och Liberalernas Anna Mårtensson sa tidigare i dag till P4 Jönköping att "Det inte är så här man samarbetar."

Men Carin Berggren är beredd att gå vidare med den nya arenan även om det skulle hota allianssamarbetet.

– Vi står fast vid det vi gick fram med. Jag anser inte att det är en fråga som kommer spräcka alliansen.

Om det skulle splittra alliansen. Anser du att det är värt det?

– Om det är så de känner så får  Ann-Marie Nilsson (C) kalla samman oss så får vi se vad de kommer fram till.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".