Gnosjö
Foto: Anna Hållams / TT

Gnosjö tar pris för bäst tillväxt i länet

Priset Bästa Tillväxt går till den kommun i respektive län som har störst andel företag som nyanställer, ökar i omsättning och går med vinst.

Kommunerna jämförs bara med andra kommuner i samma län, eftersom förutsättningarna för företagande är så olika i olika delar av landet att andra metoder anses för missvisande.

– Det är ett regionalt pris. Vi kör ingen riksvinnare. Hela poängen med priset är att alla regioner ska växa och därför utser vi inte någon supervinnare, säger Harald Stjerna, informationsansvarig på kreditupplysningsföretaget Syna, som gjort undersökningen.

Bland vinnarna syns bland andra Gnosjö i Jönköpings län - ytterligare ett erkännande för den berömda Gnosjöandan.

Undersökningen bygger på granskningar av utvecklingen i aktiebolagen mellan deras två senaste årsredovisningar. Kommuner med färre än 100 aktiebolag är inte med i undersökningen för att resultaten skulle bli missvisande - och det är bolag i 20 och inte 21 län eller regioner som prisas. Gotland undantas eftersom där bara finns en kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".