GVK
Gislaveds volleybollklubb valde att testa flera nya spelare i mötet mot RIG Falköping. Foto: Mattias Sundler
Volleyboll

Enkel seger för Gislaveds volleybolldamer

Lisa Tannerfalk GVK: Roligt att många nya fick chansen
4:46 min

Bottenlaget RIG Falköping höll på att knipa det andra setet mot Gislaveds volleybollklubb men till slut blev det ändå en klar seger i tre raka set för GVK.

Gislaveds volleybollklubb valde att släppa fram en hel del nya spelare i hemmamatchen mot RIG Falköping. Vilket också märktes i matchupptakten. Bottenlaget Falköping med spelare från volleybollgymnasiet som ännu inte vunnit i årets elitserie började klart bäst i det första setet och var ett tag i ledning med 10-4. Men då började GVK äta sig i kapp och förbi och till slut blev det setseger med 25-21.

Även i det andra setet gav Falköping GVK bra motstånd vilket också ledde fram till en setboll vid ställningen 24-23. Men även här visade Gislaved sin rutin och kunde vända till seger med 26-24.

Det tredje setet blev mer odramatiskt. GVK valde då också att sätta in fler av sina normala startspelare vilket gav en enkel setseger med 25-15.

I och med segern tog sig GVK upp på en femteplats i elitserietabellen.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".