Trafik

Vetlanda: Ung kvinna död i trafikolycka

Räddningstjänsten fick på söndagsförmiddagen rycka ut på en allvarlig singelolycka på väg 894 mot Värne i Vetlanda kommun.

En personbil körde på söndagsförmiddagen in i ett träd mellan Vetlanda och Värne. Tre personer, två män och en kvinna, alla i 20-årsåldern, fanns i bilen. Alla klämdes fast i samband med olyckan och räddningstjänsten tvingades klippa upp fordonet.

– Det handlar om väldigt allvarliga personskador, sa Magnus Holmström, vakthavande befäl vid polisen, på förmiddagen.

Alla tre fördes till sjukhus, men kvinnans liv gick inte att rädda. Tillståndet för de två männen är allvarligt men stabilt. En av männen är opererad akut och öveflyttad till Linköpings universitetssjukhus.

Förutom räddningstjänst och polis var fyra ambulanser och narkosteam på olycksplatsen. Enligt Tommy Fors, inre befäl på räddningstjänsten, var det ett besvärligt räddningsarbete.

– En omfattande losstagning, säger han.

Föraren av bilen saknade körkort och misstänks nu för flera brott med anledning av det inträffade. Bilen har tagits i beslag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".