Kammaråklagare Lisa Hedberg
Kammaråklagare Lisa Hedberg vill i nuläget inte gå in på vad mannen har sagt i första förhöret. Foto: Therese Edin/Sveriges Radio
Jönköping

Oklart motiv vid Bottnarydsmordet

Åklagaren: Väldigt tidigt skede i utredningen
1:34 min

Under dagen har förhör hållits med den misstänkta mannen och en utökad teknisk undersökning görs i deras lägenhet.

Men varför mannen mördat sin fru är fortfarande oklart, berättar kammaråklagare Lisa Hedberg.

– Varför och eventuella motiv är inget jag har några uppgifter om. Det är i ett väldigt tidigt skede i utredningen och vi försöker ta reda på vad som hänt. Och kan vi också ta reda på varför det hänt så är det väldigt bra, säger hon.

Det var i går kväll vid 22-tiden som polisen larmades till lägenheten i Bottnaryd. Inne i den hittade de en svårt skadad kvinna i 30-årsåldern, hon avled sedan på sjukhus. Utanför lägenheten grep de hennes man som är i 40-årsåldern.

Under dagen har polisen hållit ett första förhör med honom och han har gjort vissa medgivanden, men om han erkänt mord vill inte åklagare Lisa Hedberg gå in på.

– Hans inställning vill jag inte säga något om i ett så här tidigt skede. Jag vill vänta tills vi har hållit ett mer utförligt förhör.

Polisen ska hålla ytterligare förhör med den misstäntka mannen och med andra som kan ha uppgifter att lämna. Dessutom ska en utökad teknisk undersökning av brottsplatsen göras i dag och kvinnan ska obduceras.

Paret har två gemensamma barn i 10-årsåldern som enligt uppgifter ska ha stått utanför lägenheten när polisen kom dit. Om de blivit vittnen till händelsen är oklart. Jönköpings kommuns socialjour kopplades in redan i går och barnen har tagits omhand.

Känslorna har varit många i Bottnaryd i dag, därför har Pingstkyrkan öppnat upp för att kunna ge stöd.

– Nu är inte det här något som har berört många människor runt om, men i lilla Bottnaryd så är det stort att någon blir mördad, säger pastor Ewa Gustafsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".