Eksjö

Livstids fängelse för mord på asylboende

Försvarsadvokat Mikael Svegfors: Inte helt oväntat
0:42 min

Den 24-årige man som dödat sin hustru på ett asylboende i Mariannelund har nu fått sin dom.

Det var i slutet av juni som den 22-åriga kvinnan hittades död på ett asylboende i Mariannelund. Kort därefter greps kvinnans 24-årige man, misstänkt för att ha dödat sin fru.

Motivet är omdiskuterat. Mannen har hävdat svartsjuka, som ska ha berott på att han upptäckt att kvinnan hade kontakt med en annan man.

Men det har också framkommit att kvinnan ville leva ett friare liv och hade slutat använda slöja. Hon ville också skiljas och flytta ifrån maken med deras dotter.

Mannen ska ha strypt henne till döds i samma rum som parets treåriga dotter fanns. Sedan lämnade han rummet och gick ut, kom tillbaka en stund senare och band en huvudduk över hennes ansikte, hals och ben.

Mannen har erkänt att han dödat kvinnan men ville att brottet skulle ses som dråp eftersom det enligt honom själv har skett i stundens hetta.

Men åklagaren yrkade på att mannen skulle dömas till livstids fängelse och utvisning för mordet på sin fru och Eksjö tingsrätt har gått på åklagarens linje och dömer alltså mannen för mord till livstids fängelse och utvisning. 

Han ska också betala ett skadestånd på 75 000 kronor till dottern. Han har själv hävdat att dottern sov när han ströp mamman, men tingsrätten skriver i domen att flickan sannolikt var vaken. Dottern är nu familjehemsplacerad.

Mannens försvarsadvokat Mikael Svegfors är inte nöjd med domen.

— Det var ju inte helt oväntat eftersom det var det som åklagaren yrkade sen så delar jag inte rättens uppfattning helt och hållet. Vi har ju framhållit hela tiden att det här bör ses som ett dråp, säger Svegfors.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".