Alexandra Viktorvitch, Tabergsdalen.
Alexandra Viktorvitch, Tabergsdalen. Foto: Henrik Gustavsson/Sveriges Radio
Tennis

Tabergsdalen har siktet på tredjeplatsen

Pontus Larsson, Tabergsdalens TK: Siktar på två poäng i Lidköping
3:14 min

På måndag spelas den sista omgången i tennisens elitserie. Tabergsdalens TK har tredjeplatsen inom räckhåll.

Klubben gör sin tredje säsong i damernas elitserie och kan nu nå sin bästa placering. Tabellen är dock så pass jämn bakom blivande finallagen Fair Play och SALK att det finns en teoretisk risk att laget kan hamna på nedflyttningsplats. 

Då måste dock allt gå fel. Laget åker till Lidköping som favorit och dessutom måste alla övriga resultat gå emot. Chansen är betydligt större att kunna behålla tredjeplatsen.

Lördagens match mot GTLK från Göteborg slutade med 5-1-seger. GLTK var i final ifjol och spelar med samma lag i år. En meriterande seger för TaTK.

- Jag kände på förhand att vi hade möjligheter att slå GLTK men att vinna med 5-1 var över förväntan, säger tränaren och lagledaren Pontus Larsson.

Elitseriesäsongen är kort och intensiv. Den spelas över sju omgångar under november månad. Varje lagmatch innehåller två inledande dubbelmatcher som sedan följs av fyra singelmatcher.

Mot GLTK tog Tabergsdalen kommandot efter att inlett med två vinster i dubblarna.

Laget bestod av Kajsa Rinaldo Persson, norskan Caroline Rodhe-Moe samt Emma Milicevic och Alexandra Viktorovitch. 

Det är just på tjejsidan som Tabergsdalen varit framgångsrika som klubb. Viktorovitch är bäst i landet i sin åldersgrupp (födda 2000) och bland 13-åringarna är Klara Milicevic (lillasyster till Emma) en av de främsta.

- Vi har en bra bredd och topp på tjejsidan. Kanske är det så att de yngre tjejerna i föreningen ser vår äldre spelare och känner att dit vill de också komma, menar Pontus Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".