Nässjös Milos Latkovic med bollen.
1 av 6
Nässjös Milos Latkovic med bollen. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Rönnestad-Oglesby i ett försök att göra poäng.
2 av 6
Rönnestad-Oglesby i ett försök att göra poäng. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Daniel Eliasson i Nässjö jobbar hårt i försvaret.
3 av 6
Daniel Eliasson i Nässjö jobbar hårt i försvaret. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Nässjös Karim Wazzi påväg mot korgen.
4 av 6
Nässjös Karim Wazzi påväg mot korgen. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Karim Wazzi visar styrka efter nya poäng.
5 av 6
Karim Wazzi visar styrka efter nya poäng. Foto: Patrik Bromander/Sverige Radio
Nässjös Jonathan Peleg.
6 av 6
Nässjös Jonathan Peleg. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Basket

Nässjö vann efter dramatik

Karim Wazzi: Svårt att va laget som leder.
4:34 min

Nässjö Basket tog en ny hemmaseger efter 89-85 mot gästande Umeå. Dom 957 åskådarna kunde gå hem glada efter Nässjös 5:seger för säsongen.

Nässjö fick en mycket bra start på hemmamatchen mot Umeå. Efter 2:34 spelat av första perioden hade Nässjö skaffat sig en ledning med 10-0. Vilket tvingade gästande Umeå till en tidig timeout. Umeå fick igång sin offensiv och poängen började trilla i. Men Nässjö fortsatte också att göra poäng, och när Karim Wazzi elegant satte en 2-poängare var det 22-13 efter den första perioden till Nässjö. Den andra perioden blev jämn inledningsvis och Nässjö hade en 8-poängsledning halvvägs in i perioden, 31-23. Umeå tog sig närmare och Nässjös ledning var ett tag endast två poäng, men Nässjö fick fart i offensiven igen och kunde gå till halvtidsvila med ledning 43-37. I Nässjö var Jonathan Peleg poängbäst med sina 13 poäng efter halva matchen, amerikanen i Nässjö Dartaye Ruffin var bra i försvaret med 4 returer.

Efter halvtidspausen var spelet sig likt även i den tredje perioden. Umeå krympte avståndet poängmässigt men varje gång man var på väg att komma ikapp ryckte Nässjö ifrån med några poäng igen. Hemmalaget vann 3:e perioden med 20-17, och Nässjös ledning var 63-54. I den fjärde perioden spelade Nässjö stabilt och säkert i inledning och vill inte göra några misstag. Umeå gjorde allt vad man kunde för att komma närmare och med 2:40 minuter kvar att spela var Nässjös ledning 78-73. Att Umeå närmade sig var mycket tack vare fint 3-poängsskytte från Joshua Wolfram. Och med 1:20 minuter kvar att spela hade Umeå vänt och var i ledning 82-83. Slutet på matchen blev dramatiskt, Nässjös Jonathan Peleg gav hemmalaget ledningen med 86-85 med 30 sekunder kvar att spela. Umeå missade sedan två gånger om när man försökte sätta 3-poängare. Nässjös Karim Wazzi blev foulad två gånger om och satte 3 av 4 straffkast och spikade slutresultatet till 89-85 för Nässjö.

När vi har en ledning så ska vi fortsätta låta den växa istället för att dom kommer ikapp. säger Nässjös Karim Wazzi.

Segern var Nässjös 5:e på 11 matcher den här säsongen i Basketligan.
Nässjö går tack vare segern upp på 6:e plats i tabellen med sina 10 poäng.

I nästa match för Nässjö väntar Södertälje Kings på bortaplan på söndag 3/12. Nästa hemmamatch för Nässjö spelad den 9/12 mot Norrköping.

 

Nässjö - Umeå  89 - 85 (22-13,21-24,20-17,26-31)

Bästa poängplockare Nässjö: Jonathan Peleg 17, Milos Latkovic 16, Dartaye Ruffin 13.

Publik: 957

 

 

Mer om Sporten P4 Jönköping

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".