Agnes Adin.
Agnes Adin hoppas bli författare i framtiden. Foto: David Westh/Sveriges Radio
Jönköping

Agnes skrev om baksidan med sociala medier

"Viktigt att uppmärksamma..."
2:55 min

– Det handlar om näthat och om att sociala medier inte alltid är så positiva, säger Agnes Adin, 12 år och vinnare i bibliotekens skrivartävling.

Aldrig tidigare har lika många texter skickats in till bibliotekens skrivartävling. 237 berättelser från elva olika skolor skickades in. Agnes Adin, 12 år, går i 6:an på Nyarpsskolan i Jönköping är en av de tio vinnarna.

Hennes text "Ögonblicket som förändrade allt" handlar om en tjej som råkar illa ut på sociala medier.

Det handlar om en tjej som får ett meddelande av en kille som vill träffa henne. Han är någon helt annan än vad hon tror.

– Jag tog det mycket från verkligheten, det är något jag tycker är viktigt och som jag tycker vi ska uppmärksamma. Det ska inte förekomma. 

Priset består i att hon får komma till biblioteket och där träffa författaren Petrus Dahlin, där hoppas hon kunna komma vidare i sin dröm om att i framtiden bli författare. Hon har även gått i skrivarskola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".