arenastudie i papperskorg.
Efter utredningar för nästan två miljoner slängs nu förstudien om Jordbrovallen i papperskorgen. Foto: David Westh/Sveriges Radio
Jönköping

Kostnaden för arenautredning: Nästan två miljoner

Daniel Håkansson, tekniska: Nu vet vi inte vad som händer
1:19 min

Det kostade nästan två miljoner att utreda om den nya arenan i Jönköping kunde byggas på Jordbrovallen.

 Men nu kan hela utredningen kastas i papperskorgen eftersom alliansen kommit fram till att det skulle bli för dyrt.

– Så här långt har vi bokfört kostnader för lite drygt 1,8 miljoner för de utredningar vi utfört på Jordbron, säger Daniel Håkansson som är verksamhetschef på tekniska kontoret i Jönköping.

Turerna om den nya arenan har gått fram och tillbaka - under en presskonferens berättade i veckan allianspartierna i Jönköping att de kommit fram till att en ny arena på Jordbrovallen, i de södra delarna av Jönköping, skulle bli för dyrt. Därför kan nu utredningen slängas i soptunnan, en utredning som var budgeterad till 500 000 kronor, men som kostat nästan fyra gånger så mycket.

Det är ovanligt att förstudier, som den här utredningen, blir mycket dyrare än budgeterat.

– I det här fallet var det av stor vikt att vi gjorde en mer noggrann analys, säger Daniel Håkansson på tekniska kontoret i Jönköping.

– Det är en nödvändighet om man tror att man ska kunna bygga och komma fram och pröva möjligheter, både utifrån markförhållanden och utifrån infrastruktur så gör vi alltid utredningar, säger kommunalrådet Ann-Marie Nilsson (C) till P4 Jönköping.

Relaterat

Mer om Arenafrågan i Jönköping

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".