E-handelsexpert Urban Lindstedt (till vänster) och företagare Tommy Hultquist, Anderstorp.
E-handelsexpert Urban Lindstedt (till vänster) och företagare Tommy Hultquist, Anderstorp. Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio.
Gnosjöregionen

Näthandel är en möjlighet - inte ett problem

Näthandelsexperten: Många svenskar lyckas internationellt
1:33 min

Framtiden för många butiker är att finnas både på nätet och på stan.

Du tittar hemma på nätet, beställer och hämtar i butiken i närheten.

Det sa e-handelsexperten Urban Lindstedt när han föreläste för Marknadsföreningen i Gnosjöregionen idag. Han tror att butikerna finns kvar i framtiden i städernas centrum. Trots ändrade köpvanor.

Idag är faktiskt e-handeln ganska liten, 7-8 procent, men kommer att bli mycket större. Om tio år står den kanske för en tredjedel.

På många håll utarmas ständernas centrum. Affärer lägger ner. Näthandeln växer. Men Urban Lindstedt ser möjligheter och inte problem i att e-handeln växer.

– Men det gäller för butikerna och företagen att hänga med för det förändras alltså fort, sammanfattar Urban Lindstedt.

Istället för att bara sälja i Värnamo, så kan du sälja i Sverige, Norden, världen!

Företagaren Tommy Hultquist i Anderstorp, ser det som självklart att starta nätbutik i framtiden. Hans företag tillverkar bland annat väskor.

– Vi har ett företag som levt i snart hundra år och vi ser att marknaden förändras.  Vi måste förändras med den, säger Tommy Hultquist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".