Martin Thörnberg
Martin Thörnberg. Foto: Mikael Fritzon/TT
SHL/Ishockey

HV71 vann efter straffar

Bortdömt mål, inblandad i baklängesmålet och matchhjälte. Martin Thörnberg var involverad i det mesta när HV71 fick 2-1 mot Djurgården.

-Jag är helt slut nu, sade han.

Efter fyra HV-straffmissar var det dags för Martin Thörnberg. Hemmaspelaren tog fart och såg sedan till att göra det enkelt i duellen med Mikael Tellqvist. När sedan Markus Ljungh inte lyckades överlista Linus Söderström hamnade bonuspoängen hos HV71.

-Tänkte bara på att göra mål. Det klassiska gubbhörnet funkar alltid, sade Thörnberg till C More.

-Vi hittade en väg att vinna matchen. Det är en styrka.

För 33-åringen blev det även en liten revansch. För han var nämligen långt ifrån lika glad efter två spelade perioder.

Tidigt i andra perioden skickade Thörnberg upp pucken i Tellqvists första kryss. Fullträffen i powerplay gav HV71 2-1... Det var i alla fall vad han, medspelarna och majoriteten av åskådarna trodde.

Domarna ansåg att Simon Öneruds klubba störde Tellqvist, och efter en längre videogranskning valde de att döma bort hemmalagets ledningsmål.

-Jag uppfattade det som att den satt riktigt bra. I krysset, sade Thörnberg och fick sedan se repriser på situationen.

-Jag tycker det ser bra ut. Det är den nivån vi har i SHL, så det är väl bara att köpa men jag tycker det är lite larvigt.

En stund senare, i samma powerplay, var Thörnberg med om ytterligare en detalj som han hade svårt att förstå.

33-åringen tyckte han blev nerriven av Henrik Eriksson och ville få med sig en utvisning - men domarna höll inte med den här gången heller.

I stället ställde Djurgården om och Linus Johansson petade in kvitteringen bakom Linus Söderström, tidigare i Djurgården, efter 6.56.

-Det är ingenting eftersom det inte är utvisning men jag tycker det är solklart, sade Thörnberg.

Med tre minuter kvar av tredje perioden blev Markus Ljunghs 2-1 bortdömt och efter den mållösa förlängningen avgjorde sedan Martin Thörnberg.

-Jag tycker att båda målen ska vara godkända. Det är för larvigt. Det är kamp där ute. Det är ingen som kör över målvakterna, det är mål båda två, sade han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".