HV:s Martin Thörnberg var kritisk mot de bortdömda målen
HV:s Martin Thörnberg var kritisk mot de bortdömda målen. Foto: Mikael Fritzon/TT
Ishockey

Tung kritik mot videorummet efter bortdömda mål

"Det får bli en ändring"
1:09 min

I torsdagens match mellan HV71 och Djurgården så fick lagen ett mål var bortdömt för att spelare stört målvakterna.

HV71 slog Djurgården med 2-1 efter straffar på torsdagskvällen, men efter matchen handlade mycket om videorummets bedömningar i samband med att de dömde bort ett mål var för de båda lagen.

I den andra perioden sköt HV:s Martin Thörnberg in 2-0 - trodde han själv och de allra flesta som tagit sig till arenan. Men domarna signalerade att målet skulle videogranskas och dömde sedan bort det på grund av att Simon Öneruds klubba snuddat vid Djurgårdsmålvakten Mikael Tellqvist.

I den tredje perioden gjorde Djurgården ett liknande mål till 2-1, men även i det fallet granskade domarna målet och dömde bort det.

HV:s Martin Thörnberg var kritisk mot granskningsrummet bedömningar i samband med de båda målen.

– Jag tycker det är mål båda två. Jag tycker inte att någon av målvakterna blir speciellt påverkade. Det är egentligen bara ett blad som är inne i målgården, och båda målen ska vara mål.

– Det är tråkigt att matcher ska avgöras genom videogranskning. Just de här situationerna blir för mycket. Om man ska vara på minsta lilla touch på målvakterna så kommer det inte bli några mål i svensk hockey. Det får bli lite ändring, tycker jag, säger HV:s Martin Thörnberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".