En pojke står vid ett fönster och tittar ut.
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT
Jönköpings län

Två kidnappade barn är efterlysta

Reporter: Pappan skulle ta med barnen till badhuset
0:49 min

Efter att en man i 30-årsåldern förde med sig sina barn utomlands utan mammans vetskap har nu barnen efterlysts.

En man i 30-års åldern har varit efterlyst sedan april efter att han misstänks ha kidnappat sina barn. Mannen har inte hittats eller återvänt till landet och nu är även barnen efterlysta i hopp om att de ska kunna återförenas med sin mamma.

Mamman som bor på ett flyktingboende i länet anmälde att pappan till hennes två barn kidnappat dem i samband med ett badhusbesök.

Pappan, som bodde på ett annat boende i länet, hade kommit överens med mamman om att lämna tillbaka barnen. Vid försvinnandet var de fyra och åtta år gamla. Men pappan lämnade aldrig tillbaka barnen och sedan dess har både mannen och barnen varit borta.

Mannen som är från Syrien häktades senare i sin frånvaro och är internationellt efterlyst. Nu är även barnen efterlysta i hopp om att om de anträffas kunna återförenas med sin mamma i Sverige.

Enligt åklagare Magnus Feldth Håpnes ska mannen och barnen befinna sig på orter som är svåra att få utlämning ifrån.

Även mamman ska ha upplysts om hur hon på egen väg kan arbeta vidare med ärendet, till exempel genom att själv väcka enskilt åtal mot pappan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".