Linus Ekstrand, Habo Wolley
Linus Ekstrand, Habo Wolley, var inte nöjd med lagets dalar. Foto: Anders Persson/Sveriges Radio
Volleyboll

Ojämnheten blev Habos fall

Linus Ekstrand, Habo Wolley: Hade varit sjukt nice
2:54 min

Habo Wolley hade svenska mästarna Linköping i brygga, men fick ändå se sig besegrade.

Det var stundtals riktig rock-n-roll-volleyboll som publiken i Habo sporthall bjöds på när hemmalaget tog emot Linköping.

Habo, som haft problem att hålla nerverna i styr i viktiga lägen på slutet, fick se nerverna spela dem ytterligare ett spratt i det fjärde setet.

Men det var östgötarna som inledde bäst och hade grepp om första set, innan Habo kämpade sig in i matchen och med en våldsam slutforcering tog hem första kampen.

Men i andra och tredje set visade Linköping att de är ett bättre lag som lär hamna i toppen även i år. Även fjärde set såg östgötarna hem att ta hem tämligen behagligt. Habo skulle dock åter få ett lyft och spelade ett tag en briljant volleyboll som tog dem fram till set-boll. Men ledningen med 24-19 skulle inte räcka utan hemmalaget spände sig och tappade allt. Linköping tog hem fjärde set med 27-25 och matchen med 3-1.

– Riktigt jobbigt. Det är jävligt surt, vi är med dem... Det är bara tredje set som de visar att de är bättre. 

I fjärde set leder ni med 24-19, vad händer då?

– Folk spänner sig och får nerver... De vill avsluta direkt och  det går inte att hålla på så. Vi måste hålla oss lugna och göra vår grej, det gör vi inte, säger Linus Ekstrand i Habo.

För Habo del innebär förlusten att det nu blir än svårare att nå det Grand Prix-slutspel man längtar efter. Dit går de fyra främsta lagen och GP-slutspelet spelas i början av januari.

Habo Wolley - Linköpings VC 1-3 25-20, 22-25, 19-25, 25-27)

Poängbäst Habo: Roy Powell 15, Jakob Molin 13, Giannis Madouras 10, Linus Ekstrand 10
Poängbäst Linköping: Martin Larsson 22, Erik Sundberg 17, Wilhelm Nilsson 16

Publik: 212

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".